Обратно към категорията

Пореден призив от община Болярово за ремонт и маркировка по републиканските пътища

Добавено на: 28.04.2020 09:31
   

Пореден апел към агенция „Пътна инфраструктура“ отправя община Болярово към агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт и поставяне на маркировка на републиканските пътища, както и за предприемане на мерки за ограничаване на скоростта.

От регистрираните през миналата година 18 пътно-транспортни произшествия, само 3 са в границите на град Болярово. Всички останали са се случили на пътища втори и трети клас, за чието управление и организация на движението отговорност носи агенция „Пътна инфраструктура“, се посочва в доклада за състоянието на безопасността на движение в община Болярово и анализ на пътнотранспортните произшествия, одобрен от Общинския съвет заедно с програма за действие за тази година. За щастие, няма загинали при катастрофите в боляровско през миналата година. Ранени са двама души – все при катастрофи на второкласния път ІІ-79, останалите произшествия са само с материални щети, но отново са се случили предимно по републиканските пътища. Девет от катастрофите са на път втори клас Елхово-Болярово-Бургас, две на третокласния път разклон Поляна-Стефан Караджово-Кошу дере. 

Освен необходимостта от ремонт и полагане на маркировка, сред причините за настъпване на ПТП са несъобразена скорост, отнето предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества. Това налага извода за необходимост от засилване на работата на контролните органи, които имат правомощия по Закона за движение по пътищата, се посочва още в доклада.

От общината настояват и съвместно с Областно пътно управление да се предприемат действия за ограничаване на скоростта на движение по обиколния път на гр. Болярово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!