Обратно към категорията

Поредна глоба за "ВиК", заради оцветяване на река Тунджа

Добавено на: 22.07.2020 11:21
   

3500 лева е санкцията за „ВиК“-Ямбол, наложена от Регионалната инспекция по опазване на околната среда, заради изтичането на вредни емисии в реката през канализацията на 3 октомври 2019 г., научи 999.

Глобата е потвърдена както от Районния съд в Ямбол, така и от Административният съд, въпреки протестите на водоразпределителното дружество.

Това е поредна санкция, която дружеството плаща, затова че негови клиенти изливат в канализацията химикали. Само тази година в Регионалната инспекция по опазване на околната среда са получени 4 сигнала за оцветяване на реката в зелено, в лилаво, както и за умряла риба в района на промишлената зона. На 21 април кметът на Община Ямбол Валентин Ревански внесе и жалба до Районна прокуратура по повод замърсяването на река Тунджа с оцветени отпадни води на 16 април, четвъртък, в района на жилищен комплекс „Златен рог“.

При тези оцветявания, обаче, не се откриват отровни вещества, коментира за 999 управителят на „ВиК“-Ямбол Стоян Радев. Отговорността за контрола на емисиите, които изтичат през канализацията в реката, е изцяло на „ВиК“.

Снимка: архив от оцветуяването на реката на 16 април 2020


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!