Обратно към категорията

Поредно комбинирано спортно игрище с тартанова настилка беше открито в двора на Професионална гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ – Ямбол

Добавено на: 11.05.2023 17:43
   

С участие на гимнастиците от представителния отбор на ГСАГД „Кольо Фичето" и състезателна щафета между ученици в двора на учебното заведение беше открито още едно комбинирано спортно игрище в град Ямбол. Финансовите средства за неговото изграждане са осигурени от Община Ямбол и от гимназията.

Спортната площадка, покрита с настилка от тартан, включва едно баскетболно игрище, както и игрище за минифутбол.

На мероприятието присъстваха кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов.

„За нас е голяма чест заедно да открием още едно спортно съоръжение в нашия град. Това е доказателство, че с общи усилия в Ямбол може да се постигнат много хубави неща. Щастлив съм, че в последните години наблюдаваме възраждане на спортната култура и масовия спорт в Ямбол. На децата пожелавам здраве и много весели мигове, но също така им напомням, че направеното трябва да се пази, защото е създадено с много грижи и любов“, каза кметът на Ямбол.

Директорът на гимназията Мария Тонкова благодари на Община Ямбол за помощта и възможността училището да получи тази спортна площадка, изтъквайки, че това е още една стъпка към правилното и успешното развитие на гимназията и на град Ямбол.

За последните две години девет са новите комбинирани площадки с тартанова настилка в Ямбол, а обществено достъпните спортни игрища са единадесет на брой.

Предстои откриването на още площадки - в ямболските квартали „Зорница“, „Христо Ботев“, „Граф Игнатиев“ - до блок 72, както и в Основно училище „Йордан Йовков“.

Община Ямбол призовава всички заедно да пазим това, което е направено с много желание!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!