Обратно към категорията

Поредно почистване на р. Тунджа след редица сигнали и бърза реакция на общината (видео)

Добавено на: 27.01.2020 14:23
   

След редица сигнали за силно замърсяване на река Тунджа в района на бившия Руски пазар, община Ямбол взе спешни мерки за почистването й. То продължава няколко дни като от коритото бяха извадени дървета и отпадъци. Дърветата, да кажем, са биологичен материал, въпреки че не им е там мястото. Но в замърсената част се виждаха пластмасови бутилки, изолационни материали, дрехи и битови отпадъци. Всички те не са биологичен отпадък, а резултат от човешка намеса и липса на реакция през годините.

Сигнали за замърсяването, не само в тази част на реката,  са подавани от жители на града стотици пъти в местната администрация. По състоянието на отпадъците и образувалото се здраво забентване можем да съдим, че мерки не са вземани в близките поне 20 години.
След последните сигнали на община Ямбол бяха необходими няколко дни, тежка техника, та чак и лодка, за да се справи с проблема.
От администрацията напомнят за призива на кмета на общината за опазване на вече почистените райони в града  и разумно изхвърляне на отпадъци на отредените за това места.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!