Обратно към категорията

Последен ден за регистрация на кандидати за депутати

Добавено на: 02.03.2021 08:29
   

Четири коалиции и деветнадесет партии са регистрирали листи за народни представители от област Ямбол до момента, а кандидатите в тях са общо 103-ма. Девет от партиите са регистрирали само по 1-2-ма кандидати. Срокът за регистрация на листите за народни представители изтича днес в 17 часа. Заседанието на Районната избирателна комисия е насрочено за 17.30 часа. Броят на мандатите за депутати от област Ямбол е 4.

В Сливен ще избират 6-има депутати. Там до момента свои листи са регистрирали четири коалиции и осемнадесет партии, а кандидатите в тях са общо 139.

За изборите в Централната избирателна комисия са регистрирани общо 31 партии и коалиции, но не е задължително всички те да регистрират кандидати във всички области.

От броя на регистрациите зависят и размерът на бюлетината и машинната разпечатка. Около 70 см ще е дължината на бюлетината, където са регистрирани всички 31 коалиции и партии. Отделно за всеки кандидат ще може да се гласува и преференциално, което пък секционните избирателни комисии ще трябва да пренесат отделно от машинната разпечатка и от хартиените бюлетини в протокола и след това да сумират.

От 16.00 часа Централната избирателна комисия ще се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване за народни представители на 4 април 2021 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!