Обратно към категорията

Посрещат дядо Коледа в Болярово на 8 декември

Добавено на: 06.12.2023 08:06
   

В последния месец на 2023 година в Болярово обстановката е тържествена. В неделя, 3 декември, храм „Св.вмчк Димитър“ – гр. Болярово отец Дамян отслужи света литургия за Неделя подир Въздвижение и преди Никулден.

Общинската администрация, както и участници в проекта „Модернизация на образователната система в Община Болярово чрез качествено интеркултурно образование“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, се постараха да обогатят коледната украса.

Коледната елха в Болярово ще грейне тържествено на 8 декември от 17:00 часа, а в празничния концерт за посрещането на Дядо Коледа и неговите помощници ще се включат децата от ДГ „Здравец“, ученици от началния курс на обучение и коледари от Средно училище „Д-р Петър Берон“, коледарска група от НЧ „Възраждане-1912“ и детски танцов състав „Боляровче“.

На 15 декември ще се проведе Коледно-новогодишен празник в село Голямо Шарково под название „От Андреевден до Обрезание Господне“.

На 20 декември в село Воден организират „Добре дошъл си, полазнико!“ - празник, посветен на Игнажден, Коледа и Нова година.

На 21 декември ще бъдат раздавани коледни дарове за малки и големи. Тогава кметът на община Болярово ще посети ДГ „Здравец“ – Болярово и филиали в Стефан Караджово и Воден, в Защитено жилище за лица с физически увреждания - гр. Болярово, в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост - гр. Болярово, в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция - с.Мамарчево, в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания - с. Мамарчево, в Дом Стари хора – с. Воден, в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост – с. Малко Шарково.

Същия ден е планирана и Коледна магия с песни и танци в ДГ „Здравец“ и филиали.

24 и 25 декември – Бъдни вечер и Рождество Христово, са дни за празнично хваление и славословие в православните храмове в общината и семейни тържества.

На 29 декември ще има общоселско веселие в село Мамарчево.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!