Обратно към категорията

Поставят изкуствени неравности на главен път в Златари и Болярско

Добавено на: 13.03.2022 12:36
   

По третокласния републикански път III-5503 в селата Златари и Болярско ще бъдат монтирани изкуствени неравности, за да се ограничи скоростта на движението на автомобилите. Това реши Областната комисия по безопасност на движение по пътищата на последното си заседание, научи 999 от протокола.

Директорът на Областно пътно управление Мариета Сивкова обясни, че проблемът с движението по републиканския път е много сериозен, понеже има интензивен трафик на тежкотоварни автомобили, които се движат с несъобразена и завишена скорост. Това създава проблем за населението в тези населени места, и по индивидуални сигнали на кметския наместник на с. Златари, на предишното заседание на ОКБДП е взето решение да се изгради изкуствена неравност. Задействана е процедура по Наредбата за изграждане на изкуствени неравности, проведен е оглед, заедно с представители на ОДМВР, КАТ, представители на Община „Тунджа“, и има протокол, в който е определено местоположението за изграждане на неравности – преди и след пешеходната пътека в центъра на населеното място. Община „Тунджа“ има ангажимент да направи проекта за локално осветление, който се изисква съгласно наредбата, след което ОПУ – Ямбол ще изгради неравностите, ще постави маркировката и сигнализацията.

В Болярско също има основания да се поставят изкуствени неравности край двете пешеходни пътеки в центъра на селото, допълни още Сивкова. Там ежедневно се констатира изключително голям трафик на тежкотоварни автомобили. Целта на изкуствените неравности и средствата за ограничаване е да създаде един участък, в който по пешеходна пътека да могат безпрепятствено да преминават жителите на места, където има голямо движение, където има обекти за масово събиране на хора, какъвто е случаят в селата Златари и Болярско, каза още Сивкова.

По отношение на исканията от кметове за поставяне на изкуствени неравности в Бояджик и Чарган, обаче, представителите на Областно пътно управление, „Пътна полиция“ и Държавната агенция по безопасност и на движението по пътищата изложиха мотиви, че изкуствените неравности не са най-подходящите мерки за ограничаване на скоростта на движение от автомобили в тези села. Въпросът за тези села ще се решава, след като комисия направи огледи на място.    


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!