Обратно към категорията

Поставят паметни плочи на Васил Левски в 12 села на община Тунджа

Добавено на: 10.07.2024 07:29
   

Започна поставянето на паметни плочи на Васил Левски в 12 села на община Тунджа. Инициативата е по проект на сдружението „С Тунджа в сърцето“ и е подкрепена със средства от общинския бюджет.

Паметни плочи на Апостола вече са поставени в пет тунджански села. Предстои до края на седмицата да има и в още седем села, каза пред журналисти кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. 

Паметните знаци са изработени от Димитър Димитров от Свиленград. „Апостолът на свободата трогва всеки един българин и няма как да е по друг начин“, коментира председателят на сдружението „С Тунджа в сърцето“ Иван Димитров.

Паметните плочи са монтирани на обществени сгради в селата, а само в село Дряново ще бъде поставена пред къща в покрайнините, в която е отсядал Апостола според краеведски сведения. 

„Обсъждаме варианти с господин Ставрев тази къща един ден да се превърне в музей, който да се посещава както от жители на област Ямбол, така и от цялата страна, а защо не и от чужбина“, каза още Иван Димитров. 

„В разговор с родственицата на Апостола Христина Богданова коментирахме, че тя също има информация, че той е посещавал село Дряново“, допълни кметът на община Тунджа.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!