Обратно към категорията

Потвърдиха присъда на ТИР-аджия с 2,62 на хиляда алкохол в кръвта

Добавено на: 14.09.2022 10:41
   

Ямболският окръжен съд потвърди присъдата на ТИР-аджия, заловен зад волана с 2.62 на хиляда алкохол в кръвта. Шофьорът, турски гражданин, бил задържан на ГКПП Лесово на 26 март т.г.
По същото време изпълнявал курс от Република Турция до Полша и обратно. На 26 март при придвижването си към Република Турция подсъдимият трябвало да премине през ГКПП- Лесово. Около 18.30 часа пристигнал до граничния пункт, като паркирал товарната композиция на буферен паркинг, на който трябвало да изчака реда си за преминаване през ГКПП. Около 22.00 часа дошъл редът за преминаването му през пункта и подсъдимият привел товарната композиция в движение по трасе „изход на товарни автомобили“ от Република България.
Митнически служител, предупреден от свидетел, че шофьорът вероятно е пиян, подал сигнал на подсъдимия да отбие встрани, да преустанови управлението на товарната композиция и да слезе от влекача.
Подсъдимият се подчинил, като при слизането му от автомобила водачът явно залитал, трудно пазел равновесие, очите му били зачервени и лъхал на алкохол. Бил отведен в сградата на ГКППЛесово, където бил тестван с дрегер. Техническото средство отчело съдържание на алкохол в издишания въздух 2.62 промила. Водачът не отрекъл че е употребил алкохол, дори обяснил, че изпил 3-4 чаши уиски. Под конвой бил откаран във ФСМП- гр. Елхово, но там отказал да се подложи на медицинско изследване.
Шофьорската му книжка била отнета веднага, на 10 май Елховският районен съд налага на шофьора една година лишаване от свобода, отложено за изтърпяване с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в полза на държавата в размер на двеста лева. На самото съдебно заседание водачът не се е явил. Присъдата е обжалвана от служебния му защитник и потвърдена окончателно от Ямболския окръжен съд на 12 септември т.г.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!