Обратно към категорията

Повиквателна за играчи от БК "Тунджа" - Ямбол в лагери на националните ни отбори

Добавено на: 06.08.2020 08:17
Снимки: yambolbasketball.com
   

Петима баскетболисти от шампионския отбор на Ямбол U19 са повикани на лагери на различни национални отбора, съобщава сайтът yambolbasketball.com.
В Националния отбор за младежи до 20 г. с треньор Георги Младенов ще играе Златомир Дончев. Поне статистически, той бе най-добре представилият се наш млад баскетболист на спечеления турнир във Варна. Капитанът на шампионите има ефективност от 20.5 – пета от всички играчи в надпреварата. Средните му статистически показатели са 15.8 точки, 9.2 борби (5-ти) и 1.8 асистенции. Стрелбата му от игра е 59.7 %.
Други двама баскетболисти са повикани в юношеския отбор до 18 г. с треньор Георги Давидов. Това са центъра Андон Вачев и плеймейкъра Пламен Илиев. Илиев има показатели от 12.7 точки, 3.7 борби и 3.8 асистенции (9-ти), а Вачев е с 8.3 точки, 6.3 борби и 51.2 % от игра.
При юношите до 17 г. са повикани Георги Герганов и Николай Нинов. Герганов е с показатели от 11.3 точки, 4.5 борби и 3.3 асистенции. Нинов има 10.7 точки, 5.0 борби и 3.8 асистенции. Асистент треньор на водения от Даниел Клечков отбор е Стойо Чолаков.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!