Обратно към категорията

Пожарът край Лесово вече е овладян (видео)

Добавено на: 10.08.2020 11:12
Снимки: Областна администрация - Ямбол
   

Пожарът край Лесово е овладян. Областният управител Димитър Иванов благодари на всички служби и доброволци участвали в справянето с огнената стихия, споделиха от Областна администрация - Ямбол.

Пожарът в района на Лесово, по българо-турската граница, на територията на област Ямбол е овладян. Екипите на пожарна безопасност, горските служители и гранична полиция остават на място да следят обстановката и да не допуснат отново разгаряне на пожари. Към момента няма опасност за хората и населените места в района, както и за държавната граница. Припомняме, че огънят вилня в продължение на две денонощия в района на Лесово и обхвана площ от над 10 000 декара, основно сухи треви и храсти.


Областният управител Димитър Иванов благодари на всички екипи и доброволци включили се в борбата с огнената стихия на територията на област Ямбол. Специални благодарности за екипите на Пожарна безопасност и защита на населението, Регионална дирекция Гранична полиция Елхово – опазили държавната граница и защитното съоръжение и не допуснали огъня да навлезе на територията на съседната Република Турция, на служителите на Югоизточно държавно предприятие и всички Горски стопанства от областта, на военните формирования от областта и на двата хеликоптера от Авиобаза „Крумово“, включили се в най-тежките моменти на силен вятър и бушуващ пожар. Изключителна и навременна бе и помощта на всички доброволци и доброволни формирования от Елхово, който участваха. „Всички те се справиха, в пълна координация и общи усилия, в потушаването на тежката ситуация, за което им Благодаря!“, каза областният управител Димитър Иванов.
И днес в 13 области в страната има повишен риск от пожари, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология, в това число и област Ямбол. Бъдете внимателни!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!