Обратно към категорията

Правителството отпусна 32 хиляди лв. за ремонт на 11 военни паметника в ямболско и сливенско

Добавено на: 29.10.2022 10:16
   

24 хиляди лева ще бъдат приведени целево от държавния бюджет на общини в област Ямбол за възстановяване на паметници. Това става ясно от публикуваното вече в „Държавен вестник“ Постановление на Министерския съвет № 343 от 25 октомври 2022 г. за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2022 г. за финансово подпомагане на общините за ремонт, възстановяване и довършване на военни паметници.
Община Болярово ще получи 3500 лв. за почистване и рехабилитация на паметника на загиналите във войните (1912 – 1945) в гр. Болярово.
На Община Елхово се отпускат 2 600 лв. за почистване и рехабилитация на „Паметника на падналите за Родината от гр. Елхово“.
За почистване и рехабилитация на паметника на загиналите във войните в гр. Стралджа на община Стралджа ще бъдат приведени 4 000 лв.
Община Тунджа получава 4000 лв. за ремонт и почистване на паметника на загиналите във войните в с. Овчи кладенец и 2000 лв. за ремонт и почистване на паметника на загиналите във войните в с. Хаджидимитрово.
Още 8 000 лв. са гласувани от правителството за ремонт и възстановяване на Мемориален паметник на загиналите във войните (1912 – 1918) герои от 29-и, 42-ри и 46-и пехотни полкове в гр. Ямбол, но в постановлението е посочено, че парите ще бъдат приведени на община Тунджа, а не на община Ямбол.

Община Сливен получава общо 8100 лв. за реставрация и подмяна на плоча с имената на загиналите във войните в с. Бинкос, реставрация и подмяна на плоча с имената на загиналите във войните в с. Гергевец, реставрация и подмяна на плоча с имената на загиналите във войните в с. Младово, реставрация и подмяна на плоча с имената на загиналите във войните в с. Панаретовци, 
реставрация и подмяна на плоча с имената на загиналите във войните в с. Струпец.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!