Обратно към категорията

Правят филм за летния университет в Болярово

Добавено на: 29.11.2019 09:26
   

В заседателната залата на община Болярово се проведе обсъждане с фокус-група на добрите практики в областта на социалните иновации в сферата на културното наследство, с които община Болярово ще участва в изпълнението на проект „ #EuSAVE -ДЕЙНОСТИ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ЕС ЗА УМНИ ИСТОРИЧЕСКИ СЕЛИЩА“. Определи се и практиката, по която да се създаде кратък видеоклип, с който общината да участва в общо видео, представящо добър модел в областта на културно историческото наследство от всяка страна-партньор.

Международният летен югоизточен университет е създаден на основата на Меморандум за сътрудничество и партньорство, подписан на 15 май 2015 година от ректора на Университета по библиотекознание и информационни технологии - проф. д.ик.н. Стоян Денчев и кметовете Христо Христов (община Болярово), Петър Киров (община Елхово) и Илиян Янчев (община Малко Търново).

Неговата цел е да се укрепят добрите връзки между четирите институции, да се създадат възможности за по-добра съвместна работа в посока към изграждане на съвременни и модерни стратегии за стимулиране и развитие на образованието, културата и туризма.

Проектът се изпълнява в периода януари 2019 – декември 2020 година, като през юни 2020 година община Болярово ще бъде домакин.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!