Обратно към категорията

Празник в Дневен център за стари хора в с. Генерал Инзово

Добавено на: 02.09.2022 18:16
   

На 02.09.2022 г. Дневен център за стари хора в с. Генерал Инзово, община „Тунджа“, отбеляза своята тринадесета годишнина.

На тържеството присъстваха Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа“, Нели Славова - председател на ОбС „Тунджа“, Мартин Енев - кмет на с. Генерал Инзово, Димитър Димитров - заместник-кмет на общината, гости от населеното място и ръководители на социални услуги в общината.

Празника откри Златка Димитрова - ръководител на ДЦСХ в с. Генерал Инзово, която не успя да скрие емоциите си, че отново празнуват заедно, след двегодишно прекъсване „… Успяхме да превърнем социалната услуга не само в наша цел, но и в мисия…Огледайте се наоколо, погледнете свършеното от нас - условията, които сме създали и предлага услугата, нашите сувенири и терапии които правим, погледнете нашите потребители - това е живата история на услугата - това са 13 години ДЦСХ, хората и всичко свързано с тях. Като части от един голям пъзел събрани заедно….Всеки носи и слага своя отпечатък, за да бъде днес Дневният център това, което е…“, сподели тя в трогателното си слово.

Кметът на община „Тунджа“ също поздрави персонала и потребителите в Дневния център. Той подчерта, че изключителен приоритет на общината е грижата за възрастните хора и тя ще продължи усилията си в тази посока, защото с достойния си житейски път те заслужават адекватни грижи. Припомняйки трудното начало, създаването на максимално добри условия като материална база, Георги Георгиев изказа благодарност на екипа за работата и специалната връзка, която са изградили с потребителите и поднесе подарък за Дневния център.

Празникът продължи с интересни детски игри от миналото, представени от бъдещия първокласник Атанас Христов и потребителката Радка Димитрова. С песни поздравиха присъстващите сладкогласните Радка Караникова и Пенка Стоянова. Освен музикален талант, потребителите показаха и театралните си умения със забавен скеч, представен от Радка Караникова и Мария Шопова.

В програмата участваха и Детска танцова формация „Акбунарчета“ при НЧ „Н. Й. Вапцаров -1926”, с. Генерал Инзово, която получи заслужени аплодисменти за изпълненията на хора от различни фолклорни области.

Гостите получиха ръчно изработени от потребителите сувенири с житни класове. Дневният център в с. Генерал Инзово получи още подаръци - градинска пейка от кмета на селото.

С приветствие и подарък се включи и Янка Лилова – кмет на селото във времето на създаването на Дневния център и настоящ председател на читалищното настоятелство на НЧ „Н.Й.Вапцаров-1926“.

В края на тържеството бе поднесена торта, която по традиция разряза лично кметът на община „Тунджа“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!