Обратно към категорията

Празник в с. Роза и благотворителен жест в Световния ден на динята

Добавено на: 04.08.2022 13:59
Снимки: Община Тунджа
   

В истински празник на динята се превърна събитието, организирано от Народно читалище „Светлина 1929“ с. Роза за децата на селото, посветено на Световния ден на сладкия и сочен плод – 3 август. В двора на читалището под сянката на дърветата, децата разказаха какво са научили за динята – любопитни факти за историята, за приложението и за здравословните ползи от плода, а след това се включиха и в състезанието за най-бърза консумация на резен диня. Сладкият плод изкуши всички малчугани, дори и бебетата му се наслаждаваха.

Победителите получиха поздравления от председателя на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, която им подари торта с диня от името на кмета на общината Георги Георгиев.

Световният ден на динята провокира и благотворителен жест в община „Тунджа“. Производителят на дини от с. Зимница Радко Радков дари на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Франциск“ с. Веселиново дини, което донесе много радост на потребителите, а от своя страна те му подариха сувенир, изработен от тях в заниманията по трудотерапия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!