Обратно към категорията

Празник на традициите „Трифон Зарезан“ в село Чарган

Добавено на: 19.02.2020 14:00
   

На 14 февруари – Празника на традициите „Трифон Зарезан“, се проведе интерактивно семейно занимание в село Чарган.

Екипът на Проект „Желани пространства" - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" организира интерактивно семейно занимание, съвместно с децата на група „Иглика“ и пенсионерски клуб „Доверие“, с. Чарган, празникът беше на тема „Предаване на българските традиции от големи към малки – Трифон Зарезан“.

Децата от детската градина, облечени в традиционни носии, посетиха заедно с родителите си, Пенсионерски Клуб „Доверие“, с. Чарган. Преди това се закичиха с лозови венци, специално приготвени за тях. Всички заедно с песни и танци отидоха да зарежат лозето в дома на възрастно семейство, които членуват в клуба. Стопаните посрещнаха малчуганите и техните родители, както традицията повелява- с погача и сол. След което домакините представиха ритуала по зарязване на лозето, като оставиха 3 пръчки за берекет и плодородие. Децата присъстваха и на избирането на „Цар на Лозето“ и поздравиха всички с песни и танци.

Екипът на Проекта подари поздравителни картички на децата и на членовете на пенсионерския клуб с пожелания за предаване на българските традиции между поколенията.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!