Обратно към категорията

Предприемат мерки срещу безводието в боляровско

Добавено на: 28.01.2020 10:05
   

Проблемът с безводието в страната е на път да засегне и община Болярово и по-конкретно селата Горска поляна и Вълчи извор, коментират специалистите. Общинската администрация вече търси финансиране за извършването на проучвателни и сондажни работи за осигуряване на алтернативни водоизточници за питейна вода за жителите на двете села.

В Програмата на екипа на кмета на общината Христо Христов за този мандат са залегнали и мерки за подмяна на най-компрометираните участъци от водопроводната мрежа на селата Попово, Голямо Крушево, Шарково и Малко Шарково с цел намаляване на авариите и загубите от течовете.

Изготвен е и технически проект за цялостна подмяна на водопроводната мрежа в село Мамарчево, за чиято реализация се търси финансиране.

Вече е издадено и разрешение за строителство по проекта за цялостна подмяна на водопроводната мрежа в Стефан Караджово. Тази година, обаче, ще бъде реализирана само част от него, търси се съдействие за финансиране и от държавата чрез програми.

Чрез Целенасочена инвестиционна програма „Странджа-Сакар“ от общинската администрация се надяват да се осигури финансиране и за доизграждане на канализацията в град Болярово и село Стефан Караджово, както и за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в двете населени места. Целта е да се намали замърсяването на река Поповска и да се създаде възможност за развитие на биоземеделие. Общината вече има разработена пълна техническа документация за пречиствателната станция, издадено е и строително разрешение, изготвени са финансово-икономическите анализи. Надеждата е в следващите години държавата да отпусне и необходимото финансиране.

Паралелно с това чрез асоциацията по „ВиК“ община Болярово планира и изграждане на канализация в селата Воден и Мамарчево.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!