Обратно към категорията

Предстои осветяване на всички повдигнати пешеходни пътеки

Добавено на: 05.12.2019 17:35
   

Заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата се проведе под председателството на заместник-областния управител Волен Дичев. Представителите на Областно пътно управление и петте общини от област Ямбол докладваха състоянието на хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация на територията на Ямбол, Стралджа, Болярово, „Тунджа“, Елхово, както и предприетите от тях мерки по изпълнение на направените предписания и подготовка на пътната мрежа за зимния сезон.

Общините Тунджа, Стралджа и Болярово представиха като добро общото състояние както на маркировките, така и на пътищата на територията на техните общини. Като добро определи и състоянието на пътната маркировка в община Ямбол заместник-кметът Михаил Керемедчиев. Предстои в близките дни всички повдигнати пешеходни пътеки на територията на общината да бъдат осветени. Относно маркировката по републиканската пътна мрежа на територията на областта инж. Диляна Ставрева от ОПУ очаква финансиране на конкретните дейности.

Началникът на Сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР, главен инспектор Тодор Мишинев, представи данни за пътнотранспортните произшествия в област Ямбол до настоящия момент на годината. От тях стана ясно, че пострадалите най-често са водачи на МПС и пешеходци. Основните причини за произшествията са несъобразена скорост от страна на водачите и отнемане на предимство. Пътнотранспортните произшествия в област Ямбол, в сравнение с миналата календарна година са с 6 повече, като през последното тримесечие данните са за по-малко произшествия спрямо предходното.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!