Обратно към категорията

Предстои разширяване и основен ремонт за два млн. лева на Дома за стари хора в тунджанското село Болярско

Добавено на: 19.04.2023 07:23
   

Предстои разширяване и основен ремонт на Дома за стари хора в тунджанското село Болярско. За целта се очакват около два млн. лева от Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи на брифинг кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Ремонтът е във връзка с новите изисквания на Закона за социалните услуги и Наредбата за предоставянето им. Според тях не трябва да са настанени повече от двама потребители в стая и затова ще се изградят още стаи, тъй като в момента има и по трима, уточни заместник-кметът Димитър Димитров. 

„Предвиждаме като ново пристрояване десет стаи. Включени са и изисквания за площта, за санитарните възли, за широчината на вратите, което предполага ремонтни дейности и по съществуващата сграда“, посочи още ресорният заместник кмет по социалните дейности. 

Ще бъдат обособени и помещения за социална терапия, както и за администрацията на Дома за стари хора. Сградата ще бъде енергийно обновена с поставяне на фотоволтаична система на покрива. Очаква се това да намали с до 30-40 на сто разходите за електроенергия, каза още Димитров.

източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!