Обратно към категорията

Прекланяме се пред паметта на Апостола на свободата

Добавено на: 18.02.2022 07:28
Снимки: Паметник на Левски ще бъде открит в Ямбол до юли
   

„Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме“.

„Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате“.

„Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат, повечето от глупостта, са причина за разделянето на един народ“.

Това са част от заветите на Апостола на свободата – Васил Левски. Днес се навършват 149 години от обесването му. Да той беше обесен, но остава в сърцата на българите.

И още ни казва Дяконът: „На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.“

В Ямбол днес пред барелефа на Апостола на свободата в двора на Профилирана гимназия „Васил Левски“ ще се състои поклонение по повод 149 години от обесването на Васил Иванов Кунчев. Церемонията ще започне в 11:30 часа. В нея са включени заупокойно последование на йеродякон Игнатий, музикално-поетична програма, клетва на новоприетите ученици на гимназията, поднасяне на венци и цветя на признателност към живота и делото на Васил Левски.

И в Сливен днес от 17.00 ч. на пл. „Васил Левски“ ще се проведе ритуал по поднасяне на цветя пред паметника на Васил Иванов Кунчев - Левски по повод 149 години от неговата гибел.

С оглед спазване на противоепидемичните мерки организаторите призовават всички, които се включат в церемониите, да спазват дистанция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!