Обратно към категорията

Премиерата на спектакъла „Хотел Рай“ ще представи Драматичният театър „Невена Коканова“ в Ямбол

Добавено на: 28.05.2022 09:20
   

Премиерата на спектакъла „Хотел Рай“ ще представи на 31 май Драматичният театър „Невена Коканова“ в Ямбол. Постановката е по пиесата на Александър Вампилов „Провинциални анекдоти“, съобщиха от културната институция.

Спектакълът е симбиоза между две първоначално едноактни пиеси на Александър Вампилов – „История с метранпаж“ и „Двайсет минути с ангела“. Авторът по-късно ги обединява в „Провинциални анекдоти“. Първата премиера е преди 50 години в Ленинград. 

Според режисьора Веселин Петров да се направи хомогенна смес от двете малки пиеси е било предизвикателство, както за самия него, така и за актьорите. Той определя спектакъла като социална сатира с актуални и до днес теми. „По-скоро се опитах да изобретя хапче против събитията днес, като чай от мента и лимон, който по някакъв начин да те успокои и замисли за малките, но важни неща от живота“, каза той.

Сценографията е дело на Жанета Иванова, а композитор на музиката е Георги Атанасов. Ролите изпълняват актьорите Галина Иванова, Кристиян Негалов, Яна Бобева, Георги Ружичка, Георги Караиванов, Цветелина Кънева, Димитър Димитров и Атанас Жеков – Кроко.

Ямболският театър е поставял „Провинциални анекдоти“ на своя сцена през 1974 – 1975 година.

БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!