Обратно към категорията

С пресконференция и щафетно бягане стартира първият етап от Националния университетски лекоатлетически крос в Ямбол

Добавено на: 01.04.2023 09:28
   

Пресконференция по повод Националния университетски лекоатлетически крос и състезание по щафетно (шосейно) бягане, част от спортното събитие, се проведоха в Градския парк на Ямбол. На мероприятията присъстваха заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов, професор Димо Гиргинов от Асоциацията по университетски спорт, доцент Ваня Стойкова, декан на университет „Техника и технологии“ при Тракийски университет – Стара Загора и доцент Нели Грозева, заместник-ректор на Тракийски университет – Стара Загора.

В състезанието, организирано от Община Ямбол, Асоциацията на студентския спорт и Тракийския университет – Стара Загора, се състезаваха десет отбора.

Община Ямбол също се включи с два представителни отбора извън класирането, предизвиквайки останалите участници.

„За мен е чест, че в Ямбол за втора поредна година се провежда Националния университетски лекоатлетически крос. Ямбол е горд със своите традиции и шампиони в леката атлетика, затова ние продължаваме толкова силно да развиваме този спорт в града!“, каза заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и откри щафетното бягане.

На първо място завърши отборът на Националната Спортна Академия „Васил Левски“, след него се нареди тимът на Университет за национално и световно стопанство – София, а на третата позиция останаха възпитаниците на Технически университет – София.

Припомняме, че на 1 април, събота, от 10:30 часа,  в Лесопарк „Боровец“ ще се проведе и втората част от Националния университетски лекоатлетически крос, която ще включва планинско бягане.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!