Обратно към категорията

Президентът връчи плакет "Община на годината" на Ямбол за подкрепа на масовия спорт и награди деца с високи резултати в "Президентския тест". "Доброволец на годината" е Младежки парламент Ямбол!

Добавено на: 29.06.2023 16:42
   

"Спортът прави нашите млади хора по-силни, по-устойчиви, устремени, сплотени и подготвени за бъдещите предизвикателства на България, и е наш дълг да продължаваме да създаваме все по-добри условия, за да развиват талантите си и да станат достойни граждани на родината", заяви президентът Румен Радев по време на церемонията в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

На събитието, президентът отличи с плакет "Млад спортист" ученици от цялата страна, които са постигнали високи резултати в проведения през изминалата учебна година "Президентски тест", който е част от инициативата "Спортувай с президента". С плакет "Млад спортист" бяха отличени дванадесет момчета и дванадесет момичета в четири възрастови групи. От тези деца, тринадесет са от Ямбол. Най-малкият от тях е на шест години, а най-големият - на шестнадесет.

По време на церемонията, плакет "Доброволец на годината" беше връчен на Младежки парламент Ямбол за доброволческите им усилия, които допринесоха за провеждането на спортните състезания от "Президентския тест". Община Ямбол бе удостоена с плакет "Община на годината" за осигуряване на най-добрите условия за масов спорт, за развитие на младите таланти и за популяризиране на инициативата. От името на Община Ямбол, плакетът бе приет от заместник-кметът Енчо Керязов.

"С голямо удоволствие приемам това престижно отличие за нашата община. Тази заслуга е на всички хора, които подкрепиха инициативата "Спортувай с президента", която се проведе в Ямбол за втори път", каза Керязов, поздравявайки децата за постигнатите от тях високи успехи.

По време на събитието, президентът удостои с Почетния знак на президента и олимпийските и световни шампиони Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева по случай навършването на кръгли годишнини.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!