Обратно към категорията

При голям интерес в Ямбол премина първото по рода си състезание за планинско колоездене XCO Challenge 2022

Добавено на: 22.08.2022 14:17
   

Първото по рода си състезание по планинско колоездене XCO Challenge 2022 в дисциплината „Кроскънтри Олимпик“ се проведе в ямболския Лесопарк „Боровец“.

Събитието се организира с подкрепата на Община Ямбол, Българската Федерация по колоездене, Клубът по колоездене „Райдърс Юнайтед“, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинския съвет по наркотични вещества.

На мероприятието присъстваха заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков.

Интересът към спортната проява беше много голям, както от зрители, така и от участници. Над 60 спортисти, в категориите при мъже, жени, юноши, девойки и деца, се включиха в планинското колоездене.

За отличната атмосфера по време на състезанието се погрижиха децата от Спортен Брейк клуб „Пластик Деформейшън Скуад“, заедно с атлетите от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ – Сливен.

Организирани бяха две томболи, за зрителите от веломагазин „D-Bike“ и за участниците от Общински съвет – Ямбол. 

Заместник-кметът на община Ямбол раздаде наградите на първенците, благодари на участниците и закри надпреварата: „Сигурен съм, че това състезание ще стане традиционно за нашия град и занапред то ще намира благоприятни условия за развитие. Ямбол още веднъж доказа, че е спортен град.“

В категорията при най-малките, от 10 до 12 години, на първо място се класира Тодор Ценов от Велоклуб „Янтра Исполин“. След него се нареди Надежда Недялкова от Велоклуб „Хоталич“, а на трета позиция остана Християн Куртев.

При 12 до 14-годишните първи се класира Ростислав Костадинов от Велоклуб „КООП“, на второ място се записа Данаил Иванов от Велоклуб „Лястовица“, а на трето – Венцислав Георгиев.

При подрастващите от 16 до 17-годишна възраст най-бърз бе Никола Добрев от Велоклуб „Варна“, след него се нареди Габриел Тотев от Велоклуб „Лястовица“. На третата позиция остана Станимир Димитров.

В категорията Master на първо място се класира Илия Вълканов от Велоклуб „Олимп“. След него се нареди Людмил Лозов от Велоклуб „Сам съм, други няма“, а на третото място остана Жеко Стойчев от Велоклуб „Зарата“.

При юношите от 17 до 18 години първи се класира Виктор Енев от Велоклуб „Мамут“. На второ място – Никола Илиев от Велоклуб „Варна“, а на трето – Мартин Христов от Велоклуб „Янтра Исполин“.

При жените на първо място се класира Йоана Вълканова от Велоклуб „КООП“, а на второто място остана Христина Каципиду от Велоклуб „Мамут“.

В категорията на мъжете под 23-годишна възраст на първа позиция застана Алек Бонев от Велоклуб „Орловак“, след него остана Кристиан Бакалов от Велоклуб „Диана Бетон“, а на трето място се нареди Иван Николов.

При мъжете Емил Стойнев от Велоклуб „КООП“ с лекота грабна първата позиция. Второто място бе за Богдан Стойчев от Велоклуб „Велораптор“, а третото място остана за Станимир Иванов от Велоклуб „TnW”.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!