Обратно към категорията

Приказки на колелета пътуват в Градския парк на Ямбол

Добавено на: 29.05.2023 08:28
   

"Приказки на колелета" ще пътуват днес в Градския парк в Ямбол. Това е проект на Фондация "Музей на Приказката", който представлява бивша Подвижна Телевизионна Станция, превърната в подвижна Приказна изложба. Място за четене, разказване, слушане, гледане и създаване на приказки.

Фондацията и куклената актриса Олга Чурчич са в Ямбол, заради Националния куклено – театрален фестивал „Михаил Лъкатник“, който ще бъде открит днес. В Градския парк те ще изнесат две представления – от 11 и от 17 часа.

Куклени театри от София, Пловдив и Бургас също ще представят свои спектакли преди откриването на националния фестивал „Михаил Лъкатник“.

В 10 и в 11 часа, в зрителната зала на Държавен куклен театър „Георги Митев – Жоро“ – Ямбол, Държавен куклен театър – Пловдив представя „Незнайко в слънчевия град“.

Куклен театър „Мале – мале” – София представя от 11 часа в зрителната зала на НТС – Ямбол спектакъла „Дядо вади ряпа“.

„Мисия спяща красавица“ е спектакълът на Държавен куклен театър – Бургас, който можете да гледате от 15:30 и от 16:30 в зрителната зала на Държавен куклен театър „Георги Митев – Жоро“ – Ямбол

Куклен театър „Саян” – Пловдив гостува със спектакъла „Танцуващи кукли“. Той ще бъде представен от 16 часа на открита сцена пред Народно читалище „Съгласие – 1862“ - Ямбол.

Двадесет и третият национален куклено-театрален фестивал отново ще бъде открит с шествие на куклени актьори и стотици деца, облечени като приказни герои. Началото на шествието е от 16:30, а в 18 часа пред сградата на Държавен куклен театър „Георги Митев - Жоро“ – Ямбол ще се проведе награждаване на литературния конкурс за написване на куклено-театрална пиеса, който е част от фестивала. Специална награда за драматургия в него се дава на името на на именития ямболски писател Стефан Чирпанлиев. Наградата в това издание на феста отива при Елизабет Ушер за пиесата "История с ръмжащо начало и без опашка".

Националният куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник" се провежда с подкрепата на Министерство на културата, на Съюза на артистите в България, общините Ямбол и Тунджа, Дружеството на писателите и още много други ценители и приятели на кукленото изкуство. Фестивалът се провежда в рамките на програмата за празника на Ямбол - Свети дух, който се отбелязва на 5 юни тази година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!