Обратно към категорията

Приключи лятното училище по плуване на БЧК-Ямбол за деца

Добавено на: 17.08.2022 13:55
   

С много усмивки, положителни емоции и ядене на торта приключи лятната обучителна програма на БЧК - Ямбол  „Лятно училище по плуване”. Програмата се реализира за дванадесета поредна година. Тя има за цел изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, познания за безопасно поведение във и около водата, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.

Поради големия интерес това лято бяха сформирани шест групи с по 12 деца, съобщи Добриела Праматарова от областната червенокръстка организация. Заниманията се провеждаха по график в периода от 23 юни до 17 август, всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирани треньори и обучители. 
В програмата бяха предвидени занимания за запознаване на децата и техните родители с елементарни способи за оказване на първа помощ. Акцент в обучението беше поставен, върху осъзнаването от децата, че във водата освен да се забавляват, трябва и да внимават.

След приключване на обучителната част се проведе заключително занимание с демонстрации на наученото от децата. Всички включени в програмата получиха грамоти за успешно завършено „Лятно училище по плуване” на БЧК - Ямбол, образователни книжки на тема водна безопасност, подаръци и пожелания за едно безопасно и забавно лято.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Боян Бонев, треньор и Адриана Желева, воден спасител, които за пореден път спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност.


Говорителят на БЧК-Ямбол Добриела Праматарова припомни, че от миналата година стартира и нова програма за изграждане на начални плувни умения и безопасно поведение във и около водата за деца и през учебно време. Чрез нея в рамките на 30 учебни часа децата успяват да надградят наученото и да формират определени стилове на плуване. Програмата ще стартира наесен, а повече информация родителите могат да получат на телефон: 0886 344 250 , както и на фейсбук страницата на БЧК-Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!