Обратно към категорията

Приключва ремонтът на централната улица „Търговска“ в Ямбол

Добавено на: 08.07.2022 12:56
   

Кметът на Ямбол проследи ремонтните дейности на централната улица „Търговска“ в града, които трябва да приключат до няколко седмици.

„Обектът все още не е приет, имаме предложения за още подобрения, които могат да се направят и да се отстранят няколко проблема. Предстои да бъде назначена Държавна приемателна комисия“, коментира Валентин Ревански.

На място беше и техническият ръководител на обекта - Росен Николов.

Към момента улицата вече е изпълнена с нова настилка от павета и плочи, поставени са обществени чешми, нова паркова мебел, кошчета за отпадъци и цветарници. Монтирани са и нови осветителни тела.

Припомняме, че ремонтът се изпълнява по договор за финансиране на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол – втори етап” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.. 

Проектните дейности се реализират благодарение на направените повторни анализи и спестените средства от редуциране на завишения обем на строително-монтажните работи и количествено-стойностните сметки от други обекти, както и с остатъчни средства от програмата.

Проектът обхваща отсечката от площад „Освобождение” до пресечката с ул. „Преслав”. В неговия обхват влизат и участъци от улиците „Бяло море”, „Кабиле” и „Св. Св. Кирил и Методий”.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!