Обратно към категорията

Призив на кмета на Община Ямбол във връзка с извънредната епидемична обстановка в България

Добавено на: 13.03.2020 17:06
   

Уважаеми съграждани, 

Обръщам се към Вас във връзка с динамиката на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Най-важното в момента е да бъдем спокойни, разумни, дисциплинирани в спазване на здравните правила и препоръки и отговорни към себе си и останалите. 

Трябва да бъдем единни в усилията си! Грижейки се за себе си, предпазваме и околните. Моля Ви, нека ограничим социалните си контакти, пътувания и да поддържаме добра хигиена. Правим го за всички нас.

Уверявам Ви, че аз и моят екип ще положим всички усилия да сведем отрицателните последици за Ямбол до минимум, но това не зависи само от нас. Много пъти сме се справяли с други тежки ситуации, трябва да се справим и сега!

Обръщам се към управителите на търговски обекти на територията на град Ямбол. Предвид естеството на Вашата работа и реалните обстоятелства, свързани със струпване на повече клиенти и персонал на едно място, следва незабавно да предприемете адекватни мерки по осигуряване условията за своевременно изпълнение на превантивните мероприятия. Те са свързани със засилени мерки в пропусквателния режим на обекта и доставчиците, както и извършване и поддържане на необходимата дезинфекция не само в търговските и складови пространства, но и на използваните спомагателни съоръжения.

При необходимост броят на дезинфекциращите процедури трябва да бъде увеличен. Ваша отговорност и задължение е да оказвате пълно съдействие на органите за държавен здравен контрол.

Днес в 17:00 часа ще бъде проведена среща при областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, при която ще бъдат взети решения за въвеждането на нови превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса.

На срещата ще се реши за какъв период ще бъдат затворени училищата и детските градини на територията на област Ямбол, както и за мерките, които ще бъдат въведени за останалите обществени места.

Според решение на националния оперативен щаб се затварят увеселителните заведения и барове на територията на цялата страна.

За съжаление, ситуацията се променя за часове. Информация за  COVID-19 е публикувана и на сайтивете на Министерството на здравеопазването и Регионална здравна инспекция. 

Ще бъдете своевременно уведомени при всяка една нова информация.

Отново отправям призив към Вас - нека бъдем отговорни и пазим здравето си взаимно, защото по-важно от това няма!

  

С уважение,

Валентин Ревански


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!