Обратно към категорията

Проблеми с водоподаването в Стралджанско има за поредно лято

Добавено на: 15.06.2024 09:26
   

За поредна лято проблеми с водоподаването притесняват жителите на почти всички села в община Стралджа, съобщи заместник-кметът Гроздан Иванов. Трайното засушаване в региона, честите аварии и загубата на вода по остарялата водопроводна мрежа са причина за честото спирането на водата в населените места.

През тази година проблемите с липсата на вода са започнали още от пролетта, а не както досега, през летните месеци. „Нямаме нито едно село, с изключение на Зимница, в което да нямаме проблеми. Мога да ги изброя от първото с "А" – Александрово, до последното – Чарда, и няма да сбъркам като кажа, че навсякъде има проблеми“, коментира Иванов.

Нивото на водата в кладенците драстично е намаляло. „Тук нямаме язовири, от които да черпим вода – всичко е на сондажи, но вода няма!", каза зам.-кметът на община Стралджа. За да не се стига до воден режим, за поредна година е издадена забрана за поливане с питейна вода и нейното разхищаване.

Такава забрана влезе в сила за летните месеци и в още една община в област Ямбол – Елхово. Причината отново е трайното засушаване и изчерпването на дебита на водоизточниците в региона.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!