Обратно към категорията

Продължава осигуряването на безплатна храна през 2022 година в община „Тунджа“

Добавено на: 14.01.2022 14:38
   

От началото на 2022 г. продължи предоставянето на топла храна за 105 лица и семейства в неравностойно положение от 12 населени места на територията на община „Тунджа“.

Това стана възможно след сключването на нов договор между Фонд „Социална закрила“ и Община „Тунджа“ по проект „Обществените трапезарии - социална закрила в малките населени места от селски тип“.

Осигурените средства до края на календарната година са в размер на 83 328 лв.

Запазва се и досегашният достъп до „топъл обяд“, които обхваща до 700 потребители, живеещи в условия на материално лишение по време на зимните месеци и в пандемична обстановка по проект, финансиран по ОП “Храни“ на територията на всички населени места в Община „Тунджа“.

Приготвянето и доставката на храната ще продължи да се извършва чрез Домашен социален патронаж с. Болярско, Общинско социално предприятие за обществено хранене ”Домашен социален патронаж” с. Победа и външен доставчик до 30.06.2022 г, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедура BG05FMOP001-5.001 - ”3.1 - Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19” за Община „Тунджа“ е 689 898,33 лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!