Обратно към категорията

Продължава предоставянето на безплатен топъл обяд в община "Тунджа"

Добавено на: 18.07.2022 17:34
   

Община „Тунджа” внесе в Агенция за социално подпомагане Искане за удължаване на проект „Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19 в община Тунджа” по процедура BG05FMOP001-5.001 - „3.1 - Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19” по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Времетраенето на проекта ще продължи до 09.09.2022 г., а очаквано допълнително финансиране ще е в размер на 88 207.57 лв.

Проектът по ОП „Храни“ се изпълнява от 11.01.2021 г. на територията на 16 населени места от община „Тунджа“ (Победа, Челник, Асеново, Сламино, Робово, Каравелово, Могила, Чарган, Търнава, Стара река, Козарево, Болярско, Безмер, Бояджик, Гълъбинци и Златари, а от 01.02.2021 г. и на останалите 28 села, като по този начин достъп до безплатна храна е осигурен във всички населени места в общината.

Приготвянето и доставката на храната ще продължи да се извършва чрез Домашен социален патронаж с. Болярско, Общинско социално предприятие за обществено хранене „Домашен социален патронаж” с. Победа и външен доставчик.

Запазва се досегашния достъп до „топъл обяд“, който обхваща до 700 потребители, живеещи в условия на материално лишение по време на зимните месеци и в пандемична обстановка, които отговарят и на изискванията на една от следните целеви групи:

1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

2. Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!