Обратно към категорията

Продължава приемът на заявления за лични документи от мобилни екипи

Добавено на: 26.02.2020 11:51
   

75 заявления за лични документи са приети от мобилни екипи на сектори „БДС“ и „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол.

Вчера, в сградата на Централна поща – Ямбол в изпълнение на предварителна заявка и при много добра организация и взаимодействие между домакините и служителите на областната дирекция са приети заявления за издаване на 40 лични карти, 10 паспорта и 25 свидетелства за управление на МПС. Заплащането на таксите за услугите се извърши на място чрез ПОС терминално устройство или чрез пощенски запис, по избор на гражданите. „Организирания прием спестява време и чакане на опашки“, отчетоха служителите подали заявления за български документи.

В резултат на повишения интерес от страна на гражданите към организирания прием на заявления за издаване на български лични документи се увеличи броят на заявките подадени от кметове на населени места и представители на фирми и учреждения за посещение на място на екипи от сектор „БДС“. За извършване на тази услуга организаторът подава писмено искане и изготвя списък на желаещите да ползват услугата. Работата на мобилните екипи продължава по график.

Припомняме, че гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР, имат възможност да подават заявления за издаване на лична карта и паспорт във всяко едно от звената БДС на територията на областта. Подмяна на български личен документ може да стане преди изтичане на валидността на притежавания, а граждани, които притежават валиден електронен подпис могат да се възползват и да подадат  заявленията си на онлайн адрес: https//e-uslugi.mvr.bg.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!