Обратно към категорията

Продължава специализираната операция срещу трафика на нелегални мигранти на територията на областите Бургас, Ямбол и Хасково

Добавено на: 14.07.2023 15:29
   

Продължава специализираната операция срещу трафика на нелегални мигранти на територията на областите Бургас, Ямбол и Хасково. Днес са задържани трима души, опитали се да прекарат групи с бежанци през границата, съобщи в Елхово главен комисар Антон Златанов, директор на Граничната полиция.

По време на операцията в рамките на два дни са проверени над 5 000 превозни средства и около 10 000 души на територията на цялата страна, подчерта Златанов.

"Само тук днес за проверени около 500 автомобила и 1000 лица. Нашата задача беше да проверим целия район на първа, втора и трета линия от областните градове до границата. Това, което може да видите по всички кръстовища има КПП- та, на които се проверяват всички автомобили, за които има съмнения, че може да има мигранти. Други екипи проверяват пресечената местност във вътрешността."

Главен комисар Златанов уточни, че по време на засилените проверки се отчита намаляване на бежанския натиск, но като цяло опитите за преминаване на границата достигат до 1000 души на ден.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!