Обратно към категорията

Променят наредбата за цените и таксите в Стралджа

Добавено на: 25.04.2021 09:24
   

Предстои допълнение на Наредба № 5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на Общински съвет – Стралджа, научи 999 от канцеларията на местния парламент. Предложението, внесено от кмета Атанас Киров, е свързано с измененията на Закона за автомобилните превози и на Закона за туризма.

До миналата година удостоверенията за регистрация на таксиметрови услуги се издаваха от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, но от януари т.г. с промените в Закона за автомобилните превози тази отговорност се прехвърли на общините. В закона се конкретизира задължението на общинските съвети да определят такса за издаване на удостоверение за регистрация и за вписване на промени за таксиметровите водачи. Кметът Киров предлага размерът на таксите, които ще събира община Стралджа, да е същият, като този в досегашната тарифа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения - 100,00 лв. за издаване на удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници; 10,00 лв. за извършване на промени – вписване, отписване на всяко конкретно превозно средство или водач, извършващ дейността от името на регистриран търговец; 100.00 лв. за продължаване срокът на действие и за други промени в данните на издадените удостоверения за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници и 10.00 лв. за издаване на дубликат на удостоверението за извършване на таксиметров превоз на пътници.

Другото изменение на наредбата е свързано с промените в Закона за туризма, съгласно които считано от 25.02.2020г. стаи за гости и апартаменти за гости вече не се категоризират, а се регистрират. . Поради това, че регистрацията на настанените туристи и на реализираните от тях нощувки се извършва в системата ЕСТИ по електронен път, съгласно Закона за туризма отпадна необходимостта от Заверка на регистър на настанените туристи и на реализираните от тях нощувки. В Наредбата на община Стралджа в тази връзка се извършва единствено редакция на текста, съгласно закона.

Предстои измененията да бъдат гласувани от съветниците на 29 април.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!