Обратно към категорията

Протестът на земеделците затвори трите подхода за магистрала „Тракия“ край Ямбол

Добавено на: 07.02.2024 13:07
   

Протестиращи земеделски производители затвориха трите подхода за магистрала „Тракия“ край Ямбол. Тежки селскостопански машини започнаха да се събират в 10:00 часа. Затворени бяха участъци на трите най-важни пътни артерии в областта – на пътя Ямбол-Сливен след разклона за село Дражево, което блокира изхода към магистралата, втората точка е до село Кабиле, а третата до село Веселиново, което включва и международния път към граничен пункт „Лесово“.

В недоволството в Ямболско се включват представители на всички браншове от аграрния сектор, обявиха организаторите.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Българската аграрна камара са готови на диалог с държавата. Протестите нямат политически искания и са свързани с конкретни проблеми, каза председателят на регионалния съюз на зърнопроизводителите Стоян Александров, който е и член на Управителния съвет на НАЗ. Според него Закон за браншовите организации, за който се говори отдавна, е належащ. По думите му е възможно да се стигне до споразумение в петък.

Ако всичко е както ни устройва, с точни срокове, дати и гаранции от политическите сили, че тези закони ще влязат и ще бъдат гласувани в Народното събрание, ние ще спрем протестите. Нека да чуем каква е тази справка за доказване на загубите, за която говори премиерът Николай Денков. Ако е за разходите само за 2023 г., които твърдим, че са най-високите, ще се види, че ние наистина сме на загуба за тези пет култури“, каза той.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!