Обратно към категорията

Проучват използването на информационни и комуникационни технологии в област Ямбол

Добавено на: 13.04.2021 11:57
   

На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2021 година“. Изследването се провежда във всички държави-членки на Европейския съюз, по обща методология, която отразява разпространението и използването на ИКТ в Република България и осигурява международна съпоставимост на резултатите.

В област Ямбол ще бъдат анкетирани 90 обикновени домакинства и живеещите в тях лица на възраст между 16 и 74 навършени години. В област Ямбол изследването ще се проведе в градовете: Елхово, Стралджа и Ямбол, както и в селата: Безмер, Богорово, Голямо Крушево, Гълъбинци, Завой и Зимница.

В периода април - юни 2021 г. анкетьори от отдел „Статистически изследвания - Ямбол“ ще посетят, избрани на случаен принцип домакинства за провеждане на персонални интервюта, легитимирайки се със служебна карта издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток.

Анкетната карта съдържа няколко модула, които събират информация за наличие и използване на интернет от домакинствата и лицата, електронно правителство, електронна търговия, е-умения и др., както и въпроси, свързани със социално-демографските характеристики на домакинствата и лицата.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното изследване „Използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2021 година“ може да се намери на уебсайта на НСИ в рубриката „Статистически данни“ -„Бизнес статистика“, „Информационно общество“: https://www.nsi.bg/node/2805/, а относно легитимността на анкетьорите  на следните телефони: 046/686314 и 046/686316.

По данни на същото проучване, проведено в област Ямбол за 2020 г. 63.1% от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си, а 51.2% от населението на възраст 16 - 74 навършени години използва регулярно интернет (всеки ден или поне веднъж седмично). Мъжете в областта са по-активни от жените, като 52.7% от тях използват редовно интернет, при 49.9% за жените.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!