Обратно към категорията

Проведе се четвърти етап от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца

Добавено на: 28.06.2021 16:58
   

В периода 25-26.06.2021г. в гр. Ямбол се проведе IV-ти кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене за деца „Младежта за безопасност на движението”. Организатор на събитието е БЧК-Ямбол в партньорство с Община Ямбол, СБА-София, СБА-Ямбол, ОДМВР-Сектор „Пътна полиция”-Ямбол.

На 25 юни 2021г. се проведоха теоретични изпити в учебните зали на БЧК-Ямбол. Участниците в шампионата решаваха листовки за правилата на уличното движение, тест за безопасно движение по пътищата и отборен тест-пъзел с пътни знаци.

На специално обособени пунктове в сградата на БЧК-Ямбол, отборите демонстрираха и практически уменията по оказване на първа долекарска помощ на двама пострадали при пътен инцидент. Главни съдии на пунктовете по първа помощ бяха д-р Живка Димитрова от НС на БЧК-София и д-р Панайот Попов-обучител по първа помощ в БЧК-Ямбол. Статисти на пунктовете, като пострадали бяха доброволци на БМЧК-Ямбол. Първо място на пункта по оказване на първа помощ спечели отборът от ОУ“Христо Смирненски“-Ямбол, на второ място е отборът от СУ“Любен Каравелов“-Ямбол и на трето място е отборът от гр. Челопеч. Отборите получиха грамоти от БЧК-Ямбол за класирането си по първа долекарска помощ, които бяха връчени на капитаните на отборите.

Официалното откриване на IV-ти Републикански шампионат по Приложно колоездене се състоя на 26.06.2021г. пред Читалище „Съгласие-1862“-Ямбол. Инж. Митко Филипов, Директор на Секретариата на Обл.С на БЧК-Ямбол представи официални гости и благодари на дарители за шампионата. Г-н Михаил Керемидчиев, Зам.-кмет на Община Ямбол поздрави участниците в състезанието, а г-н Антон Шиков, Председател на Общински съвет гр.Ямбол даде официален старт на Републиканския шампионат.

Отборите премериха сили по майсторско управление на велосипед в центъра на града пред НЧ“Съгласие-1862“ в специално обособен полигон по пътна безопасност, включващ знаци, маркировки и светофари. Главен съдия на състезанието бе инж. Христов Атанасов от гр. София.

След обработката на резултатите и оформяне на крайното класиране на отборите, участвали в IV-ти кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене, първо място в крайното класиране зае отборът на град Берковица, второ място зае отборът от гр. Челопеч, а на трето място е отборът от гр. Етрополе.

Официалното награждаване на участниците се проведе вечерта в лятно кино-Ямбол, водещ на тържеството бе артистът, Ангел Попов.

Отборите класирали се на първо, второ и трето място получиха купи, връчени от зам.-кмета на Община Ямбол, г-н Михаил Керемидчиев.

Връчени бяха и две купи за дебют на двата отбора от гр. Ямбол, които за пръв път участват в шампионата, лично от г-н Антон Шиков, Председател на Общински съвет гр.Ямбол.

Кулминацията в награждаването бе специалната награда на кмета на Община Ямбол, г-н Валентин Ревански. Специалната награда спечели Цветелин Йотов, участник от Етрополе, с най-добър личен резултат в представянето си във всички дисциплини, включени в състезанието. Купата на кмета връчи г-н Енчо Керязов, Зам.-кмет на Община Ямбол.

По повод 40-годишния юбилей от създаването на приложното колоездене в РБългария на всички участници бяха връчени индивидуални юбилейни медали от инж. Митко Филипов, Директор на Секретариата на Обл.Съвет на БЧК-Ямбол, г-н Шиков, г-н Керемидчиев и г-н Керязов.

Златни, сребърни и бронзови медали бяха връчени на индивидуално класиралите се с най-добри лични резултати - 3 момичета и 3 момчета.

Всички участници в състезанието получиха награди и грамоти, осигурени от БЧК-Ямбол и спомоществуватели: Община Ямбол, Инър Уийл клуб-Ямбол, Ямболска-търговско промишлена палата, НЧ“Съгласие-1862“, магазин за велосипеди D-BIKE-Ямбол, „Петър Йовчев и Синове“, Автошкола „ Диана Кар“, „Фуго“, Сладкарница „Неделя“, „Карил и Таня“, „Хетрик“, „Български йогурт“, „Заира“, „Сатко“, „Rice up“, „Вилтон“, Общински детски комплекс, Превантивно-информационен център-Ямбол, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Ямбол, Механа „Странджа“, ЕТ“Василина-Дурдане инджови“, „Силма“, хотел „Тунджа“, „Magnetik Day“, Печатница „Диагал“, Печатница „Планета“ и СБА-Ямбол.

Специален музикален поздрав към участниците отправиха деца от Студио за поп пеене при ОДК-Ямбол.

Участниците в шампионата посетиха Музей на бойната слава-Ямбол, Астрономическа обсерватория и планетариум-Ямбол и “Паметник на велосипедиста” в Градския парк-Ямбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!