Обратно към категорията

Проведе се среща между областния управител и големите работодатели и директори на предприятия в Ямбол

Добавено на: 17.03.2020 15:00
   

Днес областният управител Димитър Иванов проведе среща с големите работодатели и директори на предприятия в областта, както и с работодателските организации, по повод извънредното положение и необходимите противоепидемични мерки наложени по отношение разпространението и действията при COVID 19.

На срещата присъстваха директорът на ОДМВР, окръжният прокурор, районният прокурор на Ямбол, директорите на РЗИ и ОДБХ, кметът на Ямбол.

Представителите на всички държавни и общински структури, ангажирани в тази извънредна и трудна ситуация потърсиха ангажираността и съпричастността и на най-големите работодатели в областта и работодателски организации ИСА и КРИБ, за по-голяма информираност на работещите, за осигуряване и прилагане на мерките определяни от националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването.

„В област Ямбол можем и сме длъжни да засилим всички необходими и възможни мерки за превенция и недопускане на коронавируса. Молбата ни е да работим съвместно. Вие сте до хората, вашите работници вярват на вас. Сега е моментът да засилим контрола, да информирате работещите за най-важните елементи относно дезинфекция, хигиена, струпване на хора, отстояния…“, каза областният управител пред работодателите.

За пореден път от РЗИ повториха някой основни правила за действие, които работодателите да спазват. Първото и най-важно – филтър на работещите и недопускане на заболели и хора със грипоподобни симптоми до работните места. Дистанция при работа между хората. Дезинфекция на работните места.

Присъстващите на срещата представители на най-големите работодатели в областта представиха предприетите от тях мерки по дезинфекция и информиране на работниците. Навсякъде са спрели столовото хранене и преминали към кетърингово. Там където е възможно е преминато към работа от вкъщи. Извършва се дезинфекция на транспортните средства.

„С уважение и загриженост към хората, с много разговори и малко натиск трябва да действаме“, бяха думите на кмета на Ямбол Валентин Ревански, които обобщават срещата и необходимостта от мобилизиране на всички сили, за справяне в трудната ситуация.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!