Обратно към категорията

Проведоха открит урок по водна безопасност в село Инзово

Добавено на: 21.06.2021 17:07
   

На 21 юни 2021г., на плувния басейн в с. Генерал Инзово, община „Тунджа“, се проведе открит урок по водна безопасност с ученици от I, II и III клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Роза.

Инициативата представлява заключителен етап от цялостната реализация на програмата за превенция на водния травматизъм на БЧК „Приятели с водата” през учебната 2020/2021г. с ученици от училището.

С много ентусиазъм под формата на викторина, децата демонстрираха знания и получиха нови такива, за безопасно поведение във и около водата, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.

Добриела Праматарова, специалист в Секретариата на Обл.С на БЧК – Ямбол и Борислав Пехливанов, квалифициран воден спасител, запознаха учениците с ролята и отговорностите на водния спасител, как да го разпознават и спасителните средства, които ползва при изпълнение на професионалните си задължения.

В края на урока учениците с помощта на учителите определиха правилата за водна безопасност, които задължително трябва да спазват, като обещаха да се вслушват в съветите на водните спасители на морските плажове и плувните басейни и всички си пожелаха една незабравима и слънчева лятна ваканция, наситена с много положителни емоции.

Български Червен кръст – Ямбол изразява искрената си благодарност към

Мария Костадинова, директор на училището в с. Роза и учителите за чудесно свършената работа с учениците и при подготовката за провеждане на открития урок.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!