Обратно към категорията

Психолози насърчават емоционалната интелигентност и общуването сред младежите с лятна кампания

Добавено на: 06.07.2022 12:39
   

Превантивно-информационният център по наркотични вещества в Ямбол започна двумесечна кампания за младежи под мотото „Летни емоции и личностно развитие“, която ще продължи до 31 август. В нея трима психолози ще насърчават общуването между деца от 14 до 18-годишна възраст. Това съобщи за БТА психологът Павел Тодоров от Центъра.

По думите му емоционалната интелигентност е важно, но често пренебрегвано качество. Умението да разпознаваме и управляваме чувствата си е много слабо развито не само при младите хора днес, а и в различните поколения. Чрез различни дейности младежите ще могат да комуникират помежду си без интернет. „Прекомерната употреба на устройства води до много вреди в развитието на човек като „социално животно“ в обществото. Това повлиява негативно и върху развитието на емоционалната интелигентност“, коментира психологът.

Заниманията ще се провеждат в делничните дни в сградата на Центъра и пред Младежкия културен център „Георги Братанов“ в градския парк. Предвидени са различни активности – различни творчески работилници, настолни игри, дискусии, гледане на образователни филми, изучаване на традиционни български танци и четене на психологически книги и статии. „Искаме да дадем възможност на младите хора да ползват по по-продуктивен начин свободното си време през лятото“, допълни Тодоров.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!