Обратно към категорията

Публично обсъждане концепциите за интегрирани териториални инвестиции в област Ямбол

Добавено на: 09.04.2024 14:42
   

Областен информационен център – Ямбол проведе публично обсъждане на концепции за интегрирани териториални инвестиции, в които са заложени дейности на територията на област Ямбол.

Събитието откри кметът на община Ямбол Валентин Ревански, който описа предстоящите инвестиции и значението им за града и региона, а управителят на ОИЦ-Ямбол Станислава Иванова акцентира върху новия интегриран подход в регионалното развитие.

Удължаване на южния обходен път в Ямбол е част от концепцията за интегрирани териториални инвестиции. Това съобщи в Ямбол Мариела Русева от Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на обществено обсъждане на концепцията. 

Проектът предвижда изграждане на още близо 1 км от околовръстния път. Прогнозната стойност е 7,8 млн. лева. Проектът е разработен от община Ямбол, но сега предстои да бъде прехвърлен към АПИ, уточни Русева.

Ползата от удължаването на южната обходна дъга на Ямбол е, че ще се изведе интензивния тежкотоварен трафик от чертите на града, каза директорът на Областното пътно управление Галин Костов. По думите му ще допринесе и за по-добра транспортна свързаност с международния път за граничен пункт „Лесово“ и с автомагистрала „Тракия“. 

Концепцията с водещ партньор Община Ямбол „Интегрирани инвестиции в зелена градска среда, устойчива мобилност и подобряване на достъпността за развитие на региона“ обхваща инвестиции в образователна инфраструктура, подобряване на зелената градска среда чрез изграждане на зелени пространства за широко обществено ползване, подобряване на визуалните качества както на жилищните територии, така и на обособени паркови пространства, подходящи за развитие на устойчиви форми на туризъм и спорт.

Включени са също изграждане на нови транспортни комуникации, създаване на възможности за алтернативни и екологични форми на придвижване на населението чрез разширяване на велосипедната и пешеходна инфраструктура.Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!