Обратно към категорията

Първи финални занятия от „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” в Ямбол

Добавено на: 21.07.2023 14:40
   

На 21 юли 2023г., с демонстративно занятие завърши обучението на първите две групи с деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” на БЧК – Ямбол.

Занятието се проведе на плувния басейн в ПГ „Васил Левски“ в град Ямбол и започна със задължителен инструктаж за безопасно поведение във и около водата, след което под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха усвоените начални плувни умения и плувни стилове със и без помощни средства.

За своето старание всички деца получиха грамоти, образователни книжки „Дръж под око“ и брошури на тема водна безопасност.

Специални награди – плувни очила на SPEEDO, световен лидер в производството на плувни артикули, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК, получиха част от децата, постигнали най-голям напредък в плувните умения и постоянство в тренировъчния процес.  

Предстои провеждането на финално занятие за децата от Трета и Четвърта група.  

За тринадесета поредна година Ямболската червенокръстка организация осъществява „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“ за най-малките. Основната цел е изграждане на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Боян Бонев, треньор и Адриана Желева, воден спасител, които за пореден път спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!