Обратно към категорията

Първите тунджанци с подобрение след безплатните процедури в барокамера

Добавено на: 10.08.2022 09:03
   

За първи път от 8 месеца успях да обуя обувка, преди това ходех само с чехли, това сподели Димитър Димитров от Кукорево след приключване на 10-те процедури в барокамера, които са част от проекта „Помощ за диабетика“. Той се осъществява съвместно от община „Тунджа“ и Медицински център „Топ медик“ - Ямбол.

Димитър разказа, че е болен от диабет и 8 месеца раната на крака не му се затваряла, а сега след процедурите има много голямо подобрение – от 3 см, раната се е смалила на по-малко от 1 см.

Той е един от тримата тунджанци с диабет, които завършиха безплатните 10 процедури в барокамера в медицинския център. Голямо подобрение има и Младен Младенов от с. Калчево, той също сподели колко по-добре се чувства след проведеното лечение.

В по-тежко състояние е Митко Ганев от с. Бояджик, който е в инвалидна количка, от 20 години се бори с диабет, има рани, инфекцията е стигнала и до костта. Неговото лечение ще продължи по препоръка на лекарите от Медицинския център в болнично заведение.

Програмата „Помощ за диабетика“ може да помогне на още девет граждани на община „Тунджа“. Заявленията се приемат в общината, след което се предават на медицинския център, където се провежда консултация с лекар, за да се прецени дали процедурите с барокамера са подходящи за пациента. Те помагат за значително по-бързо зарастване на раните на диабетиците.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!