Обратно към категорията

От първо лице: Понеже съм полицай, да ти разкажа!

Добавено на: 10.04.2020 20:49
   

В социалната мрежа се разпространява пост от служители на МВР, които са на т.нар. първа линия или както ние ги наричаме „редови полицаи“. Много от служителите на реда са припознали себе си в написаното, добавят свои емоции и споделят текста, установи 999. Ето какво написа полицай от Нова Загора в своя профил:

Понеже съм полицай да ти разкажа! Ние сме преди първа линия, защото лекарите приемат лица със симптоми, работят на места където има хигиена, докато ние не! Когато отиваш на сигнал, не знаеш с какво и с кого ще се сблъскаш. Работим с утайката, където освен корона има краста, въшки, хепатит, спин, сифилис и други букети!

Участваме в аутопсии, където при отваряне на трупът не се знае, какво ще литне, туберкулоза или нещо, което е далеч по-смъртоносно от Корона, много често лицата са в напреднало трупно разложение и при огледа се "пукат", а при попадане на такава течност в лигавицата, има опасност от сепсис!

При ПТП с тежко пострадали, оказваш първа помощ. Прибирал съм се с дрехи обляни в кръв и телесни твърдости и течности и това се случва на пътя! Изградили сме имунитет за психиката, не знам, всеки се оправя поединично! Така, че когато ни хулите и наричате "Ушев пе****ст", мислете! Утре вие може да сте в автомобила или на адреса, където сестра ви или майка ви е пребита от поредното пияно животно и аз да съм шанса за живот!

За работа с нарко-зависими няма да говоря, но при претърсване три пъти съм се убождал на употребена игла. Докато излязат изследванията, не смеех да целувам и общувам с децата си! Сега разбираш ли, че сме първа линия, а понякога и последна!“

Този пост получава силна подкрепа от работещи в различни сфери, включително и журналисти, които също са на първа линия. Екипът на 999 изказва своя респект към съвестно изпълняващите своите ангажименти полицаи. Нека не забравяме, че и те са хора и имат семейства. Това е тяхната работа.


Екип 999/Снимката е илюстративна, публикувана от Dir.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#8 Справедлив 12.04.2020 14:22

Вярно е ,но свестните от вас се броят на пръсти

 

 

#7 Моника Петрова 12.04.2020 05:37

ПОКЛОН НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА - ПОКЛОН И БЛАГОДАРНОСТ.


#6 Иванов 12.04.2020 03:13

Аве не се изкарвайте светци. Виждал съм такива полицайчета където заплашват жени и възрастни хора, които глобяват пенсионери дето сирене не могат да си купят. Да не говорим, че на сигнали подадени лично от мен поне 4-5, само веднъж видях някой да си свърши работата, при останалите, само мятат крачоли и се оправдават. Ако чакам полицай да ме спасява по-добре да тръгвам към моргата.

 

 

#5 Дрън-дрън 12.04.2020 00:02

Еха, при смачкана кола полицаите са на първа линия! Ръце ножици, поглед който реже ламарини! Господа полицаи! При катастрофа пожарникарите са тези, които са на първа линия, след това медицинските екипи, а вие сте там да регулирате движението! Защо!? Аз ще Ви кажа? Защото при грешка, ще имате вземане даване със застрахователи! Така че айде по-спокойно!????


#4 Румяна 11.04.2020 19:48

Бог да ви пази да сте ни живи и здрави,защото да вие наистина сте на първа линия и да всичките гадости минават първо през вас,напълно съгласна съм с това!!!

 

 

#3 М. Х. 11.04.2020 16:32

Едно време полицаи беше престижна професия. Сега е начин за малоумните и некадърните да вземат някой лев и да се пенсионират рано. Да ме прощава господинът който недоволства че му викаме "Ушев п*дераст" ама причината са постъпките на лекетата които постъпиха в редиците на МВР и нямат никакво уважение към професията, а не служители които си вършат съвестно работата!


#2 Владимир Симеонов 11.04.2020 16:12

Леле, разплаках се!

 

 

#1 Николина Тихолова 11.04.2020 14:34

Вярно е. Те са преди перва линия. Поклон! Нека да бъдат Благословени! Амин!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!