Обратно към категорията

Първото професионално стрийт фишинг състезание у нас ще се проведе в Ямбол

Добавено на: 05.09.2023 16:56
   

Коритото на река Тунджа в град Ямбол ще стане арена на първото по рода си професионално състезание по стрийт фишинг в България. Любопитното е, че това е и единственото речно корито у нас, което отговаря на критериите за този вид риболов, уточняват организаторите от сдружение „Extreme“.

Целта на събитието е да се популяризира този вид риболов в България и повече хора да се запознаят с неговите особености. Това е дисциплина, в която се използват изкуствени примамки, обхващаща всички видове хищни риби.

Стартът на надпреварата е в неделя, 10 септември, от 8:00 часа, в близост до моста в кв. "Златен рог" (Малката търговия)

В състезанието няма нито възрастово, нито полово ограничение, но лицата под 12-годишна възраст трябва да бъдат с придружител. Задължително условие за всички участници е да притежават валиден риболовен билет. Освен със собствени въдици, те трябва да бъдат снабдени и с кеп.

Регламентът е по международните стандарти за стрийт фишинг. Уловената риба ще бъде измервана в сантиметри и пускана обратно в реката. Всеки сантиметър на уловена риба ще се брои за една точка, която ще влиза в актива на състезателите.

Преди началото на риболова ще бъде направен инструктаж. Предвидено е и време, в което всеки ентусиаст ще може да зададе своите въпроси относно любимото хоби на организаторите и да получи нужните отговори.

До този момент записалите се за участие са близо 40 души, като  записванията продължават на тел.: 0897 205 712. Заявки за участие ще се приемат и на място в неделя.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!