Обратно към категорията

Пътноподдържащите фирми в ямболско са готови да посрещнат силния снеговалеж

Добавено на: 26.01.2021 14:40
Снимки: илюстративна
   

Над 220 машини обработват и почистват пътищата от републиканската пътна мрежа, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. В момента сняг вали на прохода „Петрохан“, както и в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София и Перник.

И ямболското Областно пътно управление е в готовност да посрещне очакваните снеговалежи тази нощ, съобщи за 999 директорът Галин Костов. За поддръжката на магистралата са подсигурени нужните количества калциев дихлорид на опорния пункт край село Кабиле и на опорния пункт край село Деветак, тъй като местното пътно управление поддържа магистралата до Карнобат. Осигурени са и нужните количества сол и инертни материали и за останалите републикански пътища. Рисковите райони тук са Болярово, Елхово, Голям манастир, Лозенец и Петолъчката, но техниката е в пълна готовност, заяви още Галин Костов.

Областното пътно управление поддържа 636 км републиканска пътна мрежа, от които 40 км са от автомагистрала "Тракия". За осигуряване на нормалното движение по магистралата през зимата са осигурени 13 пътнопочистващи машини, 1000 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. По пътищата от първи, втори и трети клас ще работят други 66 специализирани машини.

Жълт код за потенциално опасно време за снеговалежи е определен днес за цялата страна. Прогнозата на метеоролозите е до вечерта в цялата страна дъждът да премине в сняг. Обилни снеговалежи се очаква в планинските райони, възможни са виелици, навявания и образуване на преспи.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението затруднява работата на пътноподдържащите машини и възпрепятства пътуването на всички шофьори, припомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!