Обратно към категорията

Разпределиха местата в Общинската избирателна комисия в Болярово

   

Разпределиха местата в Общинската избирателна комисия в Болярово

В делова и ведра атмосфера преминаха първите консултации в община Болярово между политическите сили за предстоящите избори за кметове и общински съветници, информира Бинка Величкова от пресцентъра на общината. На тях присъстваха представители на БСП, ГЕРБ, ДПС, ПП „Воля“, Обединени патриоти и коалиция „Демократична България-обединение“. В тон на междупартийна толерантност, бе уточнен съставът на Общинската избирателна комисия. Не възникнаха излишни спорове по отношение на броя на представителите в нейния състав и длъжностите които биха заели (председател, двама заместник-председатели, секретар и членове).
В качеството си на домакини присъстваха общинският кмет Христо Христов, Мария Чанева – секретар на община Болярово и Димитринка Георгиева (специалист ГРАО). В своето встъпление Христо Христов припомни основните изисквания, поставени от ЦИК във връзка с изборите за местна власт на 27 октомври 2019 г. Той акцентува върху новото условие – всички в състава на ОИК да бъдат с висше образование.
Участниците в консултациите се споразумяха Общинската избирателна комисия да бъде оглавявана от представител на ГЕРБ, секретарят ще е от БСП, двамата заместник-председатели – от Обединени патриоти и ДПС. Останалите места се попълват пропорционално от всички партии и коалиции, които имат право на това, според решението на ЦИК. 
Предстоят и консултации за съставите на секционните избирателни комисии по населени места на територията на община Болярово.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!