Обратно към категорията

Разпределиха защитни маски и облекла по болниците в областта

Добавено на: 02.11.2020 15:54
   

Солидно количество защитни материали за нуждите на лекарите и болниците на територията на област Ямбол получи Областния медицински съвет от  Логистичен координационен център към Националния щаб за борба с коронавируса.

Над 13 000 лицеви маски KN 95, 4 100 хирургически маски RFP, защитни медицински очила, 5200 защитни ръкавици и 140 облекла-защитни гащеризони за нуждите на медиците са предоставените количества.

Днес материалите за защита при работа с COVID 19 бяха разпределени в областта за нуждите на всекидневната работа на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол, МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, Ямбол, СБАЛ По Кардиология Ямбол, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Елхово, ЦСМП Ямбол и Сдружението на общопрактикуващите лекари. С помощта на Пожарна безопасност и защита на населението Ямбол бяха занесени и предоставени на медицинските екипи.

Областният управител и председател на Областния медицински съвет Димитър Иванов изказва благодарност за предоставените защитни маски и облекла, които бяха разпраделени на здравните заведения и медиците в област Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!