Обратно към категорията

Разрешените водоеми за риболов до 1 юни в ямболско и сливенска

Добавено на: 16.04.2020 09:52
   

В първия ден от забраната на риболова, нито един рибар не излезе на бреговете на река Тунджа край Ямбол. В заповед на земеделския министър са посочени водоемите, в които риболовът е разрешен.

До 1 юни рибарите от Ямбол и региона имат право да ловят само в няколко водоема, посочи Стоян Петков от Изпълнителната агенцията по рибарство и аквакултури.

Защитените обекти в област Ямбол са Гребен канал, стари речни корита в Ханово и Тенево, баластриерна дупка в село Окоп и водоема "Долен герен" в Елхово. Нощният риболов в ямболско е разрешен единствено на язовир Малко Шарково.

Вече е зарибен и най- големият язовир на територията на областта - язовир Малко Шарково. Кампаниите ще продължат след вдигането на забраната.

В област Сливен любителски риболов до 1 юни може да се извършва на баластриерите "Крушарска дупка", "Сливенска дупка", "Мечкаревска дупка", язовир Чилията в село Загорци, на напоителния канал в отсечката от село Бинкос до село Горно Александрово. 

Заповедта на министъра на земеделието, храните и водите Десислава Танева за забраните за риболов е свързана с пролетното размножаване на рибата, а не с пандемията, причинена от коронавирус.

БНР и 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!