Обратно към категорията

Реабилитиран влиза в затвора след нова поредица кражби

Добавено на: 25.09.2021 11:58
   

Извършител на множество кражби в Ямбол и Велико Търново, отървавал досега затвора, влиза зад решетките за година и половина, научи 999. Определението за това на ямболския окръжен съд беше окончателно потвърдено от апелативните магистрати и вече е в сила.

Общо 5 присъди в едно е обединил ямболският съд. Първата е за притежание на бучка амфетамин от 25 октомври 2019 г., влязла след обжалвания в сила на 12 февруари 2020 г. Тогава е получил за 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Само месец, след като чул присъдата си, обаче, Н.П.П. прегрешил във Велико Търново. Там живеел в квартирата на своя приятел Х.З.А. На 22 ноември 2019 г. двамата разбили съседна квартира, обитавана от студент, който току-що се е завърнал от студентска бригада в чужбина. От жилището откраднали 1700 долара, лаптоп и друга техника, след което с влак се прибрали в Ямбол. Дни по-късно криминалистите ги закопчали тук, а на 6 октомври 2020 г. Великотърновският съд налага и на двамата наказания от по година и половина, отново условно.  

Пак през октомври 2020 г. ямболският районен съд му налага 4 месеца затвор – този път за грабеж на пазарска чанта. Н.П.П. издърпал торбата от ръката на жена посред бял ден на 27 март 2020 г. В чантата имало печено пиле, кутия шоколадови бонбони и портмоне с 20 лева, но стресът, който е причинил на жената трудно би могъл на се оцени в левове. Този път подсъдимият пристъпва към споразумение с прокуратурата, за да смекчи наказанието си.

Седмица по-късно отново постига споразумение – за пробация, след друга кражба, извършена също през март 2020 г.

Пак по това време извършвал и други кражби в Ямбол, в това число и на дебитна карта, от която присвоил пари, заради което на 8 юни тази година подписва споразумение с прокуратурата да изтърпи една година ефективно лишаване от свобода. Съдът одобрява споразумението, но му присъединява и другите наказания и така Н. П. П. получава общо година и половина година затвор. Опитът му да обжалва пред бургаския апелативен съд е безрезултатен. Не се знае дали и престоят зад решетките ще има резултат върху поведението му. Преди тези присъди Н.П.П. е реабилитиран.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!